Bezglutēna šokolādes eklēri, kas nezaudē savu ierasto garšu

Eklēru recepte ar šokolādes krēmu un šokolādes glazūru. Visiem šokolādes mīļotājiem patiks šis mājas apstākļos gatavotais veids

Tie ir franču konditorejas izstrādājumi – garenas formas plāni, viegli un gaisīgi mīklas izstrādājumi, kas pildīti ar krēmīgu pildījumu un parasti pārklāti ar glazūru. Tos gatavo no vārītās mīklas (pâte à choux), kas cepšanas laikā kļūst doba un gaisīga, padarot to lieliski piemērotu pildījumu ievietošanai.

Pirmo reizi parādījās Francijā 19. gadsimtā un kopš tā laika ir kļuvuši populāri visā pasaulē. Tie ir iecienīti, pateicoties savai maigajai tekstūrai un daudzveidīgajām garšas variācijām. Šī recepte ir alternatīva klasiskajiem eklēriem, kas ir piemērota cilvēkiem ar glutēna nepanesību vai tiem, kuri ievēro bezglutēna diētu. Lai pagatavotu bezglutēna eklērus, tiek izmantoti īpaši miltu maisījumi, kas nesatur kviešu glutēnu. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

Sākumā pagatavojiet mīklu. Katliņā ielej 180 ml ūdens, pievieno 75 g sviesta, pievieno pa šķipsniņai sāls un cukura. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Sajauc rīsu un kukurūzas miltus, pievieno kokosriekstu eļļu. Maisa ar putojamo slotiņu, pievieno miltu maisījumu un samaisa.

Tad pievieno piecas olas. Pievieno olas pa vienai, nepārtraukti maisot ar maisītāju. Uz cepamā paplātes uzlieciet pergamenta papīru un ar konditorejas maisiņu izspiediet neliela izmēra kūciņas. Cep apmēram 15 minūtes 180C temperatūrā uzkarsētā cepeškrāsnī. Ļauj atdzist.

Sagatavo krēmu

Katliņā līdz vārīšanās temperatūrai uzkarsē 150 ml piena un 100 g sviesta. Citā katliņā samaisa 4 olu dzeltenumus, 80 g cukura, vaniļas cukuru. Ieber kakao pulveri. Tad, nepārtraukti maisot, pievieno šķidro maisījumu. Pievieno cieti. Uzkarsē dažas minūtes, lai maisījums sabiezē.

Pārklāj ar plēvi tā, lai tā pieskaras krēmam, un ļauj atdzist. Tālāk nepieciešams sagatavot glazūru. Šokolādi sasmalcina, pievieno karstajam krējumam. Uzkarsē 2-3 minūtes. Pievieno skābo krējumu.

Lasi vēl: Ļoti viegli franču salāti “Madam”, kas ir aromātiski un svaigi

Sastāvdaļas:

Kukurūzas milti – 50 g
rīsu milti – 100 g
piens – 150 ml
krējums 33% – 100 ml
sviests – 175 g
vistas olas – 5 gab.
olu dzeltenumi – 4 gab.
skābais krējums – 1 ēd.k.
cukurs – 80 g
kokosriekstu eļļa – 10 g
vaniļas cukurs – 5 g
sāls – 1 šķipsniņa
kukurūzas ciete – 20 g
kakao pulveris – 30 g
sāls – 1 šķipsniņa
tumšā šokolāde – 100 g

Izmantojot konditorejas maisiņu, ar krēmu iepildīt kūciņu iekšpusē. Pēc tam tās iemērc glazūrā.

Leave a Comment